Tre frågor står i fokus.

Vänsterpartiet i Piteå har en heltäckande politik inom alla områden i kommunen. Men inför valet har vi tagit ut de tre frågor som vi anser vara allra viktigast just nu.

Det är:

1. Frågor som berör barn och ungdomar
2. Jobb
3. Ökad bemanning inom omsorgsområdena.

Det är tre frågor som hänger ihop i allra högsta grad. Och anledningen till detta är de stora utmaningar som förändringarna i befolkningsstrukturen ställer oss inför. En allt större del av befolkningen kommer att vara över 65 år och även om de är friskare än tidigare generationer så kommer det i framtiden att krävas mera service och vård till de äldre.

Allt fler ungdomar kommer att behöva rekryteras till vård- och omsorgsjobb. Vi vet att det är jobb som inte står som förstaval i ungdomars yrkesval. Vi kommer att behöva öka våra ansträngningar så att det ska vara attraktiva arbeten och se till att alla ungdomar klarar skolan och kan etablera sig på arbetsmarknaden. Vi brukar säga att vi har inte råd att "förlora" en enda unge.

Det innebär i sin tur att vi måste se till att familjerna har ett gott stöd och att råd, hjälp och stöd ges i rätt tid.

Successivt kommer den här bloggen att fyllas på med artiklar och synpunkter som förklarar vår politik.
Välkomna med frågor och synpunkter på innehållet.

Varför en blogg?

Vi har valt att skapa en särskild blogg under valrörelsen för att enkelt kunna presentera vad vi tycker och vad vi vill ska förändras och förbättras i vårt samhälle. Tanken är helt enkelt att du ska få en bra bild av vår politik - både lokalt och nationellt. 

Välkommen åter!


RSS 2.0